...kolejna..to już
VII edycja Małej Akademii Kulinarnej..zaproszone dziewczęta próbowały
swych sił, aby ugotować obiad...przygotowały się, jak zawodowe
kuchareczki ...czepki, rękawiczki, fartuszki i do
dzieła...przygotowywały deser z owoców ( kaki, gruszki,
pomarańcza, mandarynki) ..zupa dyniowa na wywarze mięsno - warzywnym z
prażonymi na maśle klarowanym pestkami dyni i octem
balsamicznym...drugie danie..makaron typu włoskiego z warzywami ( seler,
fasola biała i czerwona, papryka, cukinia, oliwki, kukurydza,
pieczarki, por, cebula, pomidory, marchew ) wszystko w sosie
pomidorowym...potrawka z mięsa drobiowego...oj, działo się
działo...zręczne ręce młodych dam okazały się bardzo sprawne...praca w
kuchni nie jest Im obca
...potrafią wspaniale
pracować w zespole i pojedynczo...obiad był smaczny, doprawiony, podany
do prawidłowo nakrytego stołu...żadnego elementu nie trzeba było
poprawiać...na koniec umyły i powycierały naczynia, sztućce...zasłużyły
na szkolną szóstkę...brawo dziewczęta...dacie sobie w życiu radę...mamy
bądźcie spokojne o swe córki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz